HEM Om Timråbo Områden Lediga lägenheter Plusboende Boendeservice Nyheter Kontakt

Information om Coronavirus

Publicerad den 28 april 2020

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för spridning av coronaviruset som mycket hög, och uppmanar till att minimera kontakter med personer som har milda symptom på luftvägsinfektion.

 

Timråbo har därför beslutat att:

 

  • 1) Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel hanteras i lägenheten. Vid felanmälan samt vid inbokade möten kommer vi att fråga om dessa symptom. Hyresgästerna har då ett moraliskt samhällsansvar att berätta om det är så. Svarar man ja kommer vår personal att avbryta besöket omgående, om ärendet inte är akut. Nytt fysiskt besök kommer att kunna bokas in tidigast efter 15 april, vi återkommer med besked till hyresgästerna.
  •  
  • 2) Har man hosta, feber, snuva eller halsont får man inte vistas i våra arbetslokaler, exempelvis våra reception, kontor eller vaktmästerier. Bokade möten kommer att avbokas om någon i besökarens hushåll uppvisar symptom, och vi kommer i första hand hänvisa till fortsatt kontakt via e-post eller telefon.
  •  
  • 3) Vi uppmanar alla våra hyresgäster att för tillfället inte anmäla icke-akuta fel.
  •  
  • 4) Vår personal kommer inte att beröra hyresgäster, exempelvis med handhälsning. Vi kommer att hålla avstånd till hyresgäster vi möter på området. Vi uppmanar alla hyresgäster att göra likadant.

 

 

Dessa beslut gäller från och med 16 mars och för närvarande till 15 april. Åtgärderna och tiderna kan komma att ändras snabbt, vi informerar om ändringar på vår webbplats.


Vi tar vårt samhällsansvar för att minska en eventuell spridning till riskgrupper, samt för att minska risk för högt tryck på sjukvården – och vi behöver din hjälp i detta.


Läs mer om Coronaviruset covid-19: 

Timrå kommuns hemsida  

Krisinformation.se

Folkhälsomyndigheten