HEM Om Timråbo Områden Lediga lägenheter KÖREGISTRERING Plusboende FÖR HYRESGÄSTER Nyheter Kontakt

Nyproduktion i Söråker

54 nya hyresrätter

VILL DU VETA MER? ❯

Hyreshöjning 2023

Publicerad den 3 april 2023

Sedan 2021 tillämpar Timråbo systematisk hyressättning enligt Västernorrlandsmodellen. 
Varje lägenhet har fått en uträknad målhyra utifrån lägenhetens standard etc. Under cirka 5 år kommer det att pågå en så kallad infasning för att nå gällande målhyror för alla lägenheter inom Timråbos fastighetsbestånd. Det betyder att hyran höjs med fasta överenskomna belopp varje år för de lägenheter som är under infasning och inte nått sin målhyra ännu. När en lägenhet nått sin målhyra höjs hyran med den procentsats som varje år förhandlas av parterna dvs Hyresgästföreningen och Timråbo. Många lägenheter ligger också för högt i hyra jämfört med sin målhyra, dessa hyror ligger normalt ”frysta” och infasas på så sätt till sin lägre målhyra.

Hyreshöjningen för 2023 är framförhandlad av parterna och blir totalt 4,35 %, höjningen gäller från 1 april 2023. Hyresgästföreningen och Timråbo har dessutom kommit överens om att hyreshöjningen för april månad tas ut retroaktivt med hälften i maj och hälften i juni månad.

I år är höjningen högre än normalt därför har Hyresgästföreningen och Timråbo enats om att alla lägenheter behöver delta i årets hyreshöjning, det vill säga även lägenheter som tidigare fått ”fryst” hyra.

Infasning av 2023 års hyra sker enligt överenskommelsen med nedanstående maximala månadsbelopp per lägenhetskategori inklusive årets hyreshöjning.

1 rum och kök = 300 kr/månad
2 rum och kök = 350 kr/månad
3 rum och kök = 400 kr/månad
4 rum och kök = 500 kr/månad

Lägenheter som har en hyra som överstiger sin målhyra höjs med 2,6%.

Vill du kontrollera din egen lägenhets målhyra kan du logga in med BankID alt ditt lösenord på mina sidor via www.timrabo.se.

Vill du veta mer om systematisk hyressättning och Schysst Hyra hittar du information på Timråbos hemsida: https://www.timrabo.se/sida/1079/Schyssthyra.
 
Har du frågor om din nya hyra så kontakta Timråbos kundcenter 060-16 35 00, vi har telefontid för specifika hyresfrågor på tisdagar och torsdagar mellan 13.00-15.00.

Med vänlig hälsning
Timråbo